Tee vai tilaa verkkosivut?

Nykypäivänä perus verkkosivustojen tekeminen ei oikeastaan vaadi enää koodausta

Perinteisen “Portfolio”-verkkosivuston voi luoda noin tunnissa käyttämällä WordPress-alustaa. WordPress tekee verkkosivustojen päivittämisestä, sisällön lisäämisestä ja sivuston optimoimisesta helppoa. Myös verkkokaupat onnistuvat helposti WordPressin kautta. Woocommerce tarjoaa verkkokauppa-pohjan ja kaiken sen pyörittämiseen ilmaiseksi, mutta joistain lisäominaisuuksista voi joutua maksamaan, jollei halua itse koodata niitä.

Jos WordPress on niin helppo käyttää niin miksi maksaisin jollekkin niiden tekemisestä?

Riippuen siitä, oletko yksityinen henkilö, pieni yritys vai iso yritys, ja kuinka paljon sinulla on ylimääräistä aikaa perehtyä uuden alustan käyttöön ja sen ominaisuuksiin, voi olla järkevää harkita ulkopuolisen yrityksen palveluiden käyttämistä verkkosivuston luomisessa. Yrittäjänä aika on rahaa ja kaikki se aika, jonka käytät sivustojen tekemisen opetteluun, voi käyttää yrityksesi muuhun toimintaan. WordPress vaatii jonkin verran totuttelua, säätämistä ja muuta virheiden korjausta, jotka voivat “ensikertalaiselta” viedä yllättävän paljon aikaa. Ulkopuoliselta yritykseltä tilattu verkkosivusto on usein poistokelpoista ja todennäköisesti halvempi ratkaisu kuin palkata uusi työntekijä ylläpitämään sivustoja yritykselle. On tärkeää huomioida, että ulkopuolisen yrityksen kanssa tehdyn sopimuksen ehdot ja hinnoittelu vaihtelevat yrityksestä toiseen, joten on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja ja tehdä huolellinen budjetti ennen päätöksen tekemistä.

Ensiksi pitää miettiä missä sivustoa ylläpidetään

Verkkosivuston ylläpito ja domainin ylläpidon kulut heittelevät paljon yritysten välissä. Esimerkiksi me suosittelemme melkein kuuden vuoden kokemuksella Net9.fi joka ylläpitää kaikkia tarjoamiamme palveluita. Jos haluat itse ylläpitää ja hallinnoida omia verkkosivustojasi, net9 on luotettava kumppani joka tarjoaa tarvittaessa apua ja tukea ongelmiin.

Verkkosivuston ostaminen suoraan ylläpitäjältä on halvempaa, miksi maksaa kolmannelle osapuolelle?

On totta, että verkkosivustojen virheiden etsinnässä pääsyn tiedostoihin ja koodeihin voi olla hyödyllistä. Tämä voi auttaa virheiden etsimisessä ja korjaamisessa sekä estää niiden tapahtumisen etukäteen. Kuitenkin on tärkeää huomata, että yrityksen itse ylläpitämä verkkosivusto voi tarjota enemmän joustavuutta ja hallintaa verrattuna ulkoiseen palveluun, jossa yrityksellä ei välttämättä ole täydellistä pääsyä tiedostoihin ja koodeihin. On tärkeää harkita omia tarpeita ja miettiä, mikä ratkaisu sopii parhaiten yritykselle. Jos valitset ulkoisen palvelun, on tärkeää valita luotettava ja ammattitaitoinen yritys, joka pystyy tarjoamaan tarvittavan tuen ja palvelut. On myös tärkeää huomata, että ulkoisen palvelun käyttäminen voi olla nopeampaa, mutta se voi myös tulla kalliimmaksi verrattuna itse ylläpidettyyn verkkosivustoon.

Leave a Reply